Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2010

Apa Yang Menarik di Bangi ?

Bebaru nie aku pergi Bangi kat seksyen 8 dan 9 sebab menghadiri rombongan kenduri kahwin sepupu sepapat. Kitaorang stay overnight kat satu budget hotel kat Seksyen 9, Hotel Amani. Not bad jugak lah Hotel Amani nie. Harga murah, bilik pun kemas dan bersih walaupun size nyer agak kecik sedikit. Bukan nyer nak stay lama. Kira OK lah sekadar dpt baring dan lelap mata utk semalam dua. Facility kiranya pun not bad. Ader free Wifi, Surau, flat TV (jenama LG) dan siaran Astro. Bagi aku, kira OK dah tuh.

Sekali pusing nampak macam tak de ape yang menarik. Almaklum lah, Seksyen 8 dan seksyen 9 nie kawasan perumahan jer. Cuma nampak kompleks PKNS dan Warta shj. Tapi... cuba korang pusing pusing sekitar deretan lot kedai kat sana. Banyak yang menarik ader kat Bangi.

First yang aku perasan, Bangi sek 8 dan 9 banyak kedai makan yang best. Ader restoran Bangi Kopitiam, Old Town White Coffee, Restoran Nasi Ulam (sebelah Hotel Amani), Restoran Wong Solo, Beryani Mat Top (Beryani Batu Pahat) dan D'…

Recommendations by outbrain