Skip to main content

Career

EKSEKUTIF MEDIA BARU ( WEBMASTER / PROGRAMMER )


Tanggungjawab:
•Bertanggungjawap dalam membangunkan website, portal dan pengaturcaraan menggunakan PHP / HTML / ASP / JSP.
• Menyediakan pelan dan strategi teknikal sebagai pentadbir e-dagang dan mampu untuk melaksanakan pengurusan kandungan dan pengurusan media maklumat untuk bahagian media baru.
• Menguruskan DNS/Webserver ( Terminal / Cpanel / Plesk ).
• Mengemaskini dan memastikan keselamatan website dan server dalam keadaan baik.
• Mewujudkan ‘Standard Operation Procedures’ promosi dalam menyokong laman web untuk menjadi teratas dalam senarai enjin carian.
• Menyediakan pelan dan strategi untuk memastikan produk dan perkhidmatan Media Baru dijaga pada setiap masa dengan jelas.
• Membantu Pengurus Media Baru dalam menguruskan kandungan dan maklumat media untuk penerbitan e-dagang dan prosedur yang jelas serta mematuhi peraturan berkanun.
• Membantu untuk menyediakan khidmat perundingan yang berkaitan dengan komunikasi web dan teknologi Media Baru.
• Membina sistem untuk membantu syarikat dalam memudahkan kerja harian.
Kelayakan:
• Diploma/Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer, Kejuruteraan, Pemasaran (E-Dagang), Multimedia Kreatif atau yang setaraf ( Mahir dalam pengaturcaraan website )
• Sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman berkaitan Pengaturcaraan Dan Server
• Berpengalaman luas dalam PHP / ASP Dan mahir dalam menggunakan CMS ( Wordpress, Joomla, Drupal Dan Sebagainya )
• Pengetahuan dalam membina module dan plugin wordpress / menggunakan PHP

• Baik dari segi penulisan dan komunikasi bahasa Melayu dan Inggeris
• Mempunyai personaliti yang baik
•Mampu bekerja dalam berkumpulan

Kami juga menawarkan pakej imbuhan yang menarik kepada calon-calon yang layak. Pemohon yang berminat hendaklah menghantar resume lengkap mereka (format pdf sahaja) menyatakan gaji semasa dan hantar kepada:-


E-mail : admin@rawangpost.com
Website : www.rawangpost.com

Popular posts from this blog

Cara-cara Memupuk Semangat Kejiranan

Jiran ialah orang yang tinggal bersebelahan dengan rumah kita. Jiran memberi kesan baik atau buruk kepada kita dan keluarga. Ini kerana jiran yang baik akan mengembirakan kita, manakala jiran yang sebaliknya akan menyebabkan kita sengsara seperti pergaduhan dan sebagainya. Oleh itu, sewajarnyalah kita sentiasa memupuk semangat kejiranan.

Antara cara memupuk semangat kejiranan adalah dengan saling tegur-menegur dan kunjung-mengunjungi sesama jiran. Aktiviti ini boleh dilakukan semasa perayaan, jiran sakit, kelahiran anak, kenduri dan lain-lain lagi. Ini akan mengeratkan hubungan kejiranan kerana kita saling mengambil berat antara satu sama lain.

Selain itu, semangat kejiranan dapat dipupuk dengan kegiatan gotong-royong. Melalui aktiviti ini, kita dapat berkenalan, bertanya khabar berbual-bual dan sebagainya. Justeru, kita dapat mengenali jiran dengan lebih rapat lalu mengeratkan hubungan sesama jiran.

Di samping itu, kita mestilah mempunyai sikap perihatin terhadap masalah jiran. Apabila …

Resepi Kek Coklat Indulgence

Adakah anda peminat Kek Secret Recipe? Di sini dikongsikan Resepi Kek Coklat Indulgence ala Secret Recipe.

Bahan Kek2 cwn gula1 3/4 cwn tepung1 cwn serbuk koko1 1/2 sudu teh baking powder1 1/2 sudu teh soda bikarbonat2 biji telur1 cwn susu cair1/2 cwn minyak2 sudu teh esen vanilla1 cwn air
Cara-caranya:Campurkan bahan kering,gaul sebati.Putar telur dan gula hingga kembang.Masukkan susu,air,minyak dan esen vanilla,putar sebati.Masukkan bahan kering tadi gaul sebati.Alas loyang dengan kertas minyak.Sediakan 4 loyang dan tuang adunan sama banyak.Bakar 170'c selama 20 minit setiap loyang.( ikut oven msng2 )Biarkan 10 minit sejuk baru keluarkan dari loyang.
Bahan Mousse Putih1 sudu teh gelatin1 sudu besar air panas1 cwn coklat putih1 1/2 cwn whipping cream
Cara-caranya:Larutkan gelatin bersama air panas,biarkan 5 minit.Cairkan coklat cara double boiler.Campurkan coklat dan gelatin,gaul sebati.Putar whipping cream hingga lembut.Tuang coklat dalam whipping cream,gaul sebati.
Bahan Black Mous…

Langkah-Langkah Mengatasi Masalah Buli Di Sekolah

Masalah membuli di sekolah patut ditangani dengan segera supaya tidak menjadi barah yang akan merosakkan pelajar dan sistem persekolahan. Isu gejala buli ini bukan sahaja memberi kesan kepada pelajar-pelajar malah ibu bapa juga menerima kesannya. Terdapat beberapa langkah yang boleh diambil dalam menangani gejala buli di kalangan pelajar sekolah.

lbu bapa perlu memainkan peranan utama dalam memberi pendidikan awal kepada anak-anak sama ada dalam bentuk nasihat dan contoh yang baik. Seperti yang kita maklum kebanyakan masa anak-anak dihabiskan bersama ibu bapa di rumah. Oleh itu, ibu bapa juga mesti menunjukkan contoh teladan yang baik kepada anak-anak pada setiap masa. Malah, pendidikan berbentuk agama juga penting kepada anak-anak agar mereka dapat berkelakuan baik dengan sesiapa sahaja. Di samping itu, teguran secara berhikmah juga wajar dilakukan kepada anak-anak yang berkelakuan negatif sejak kecil lagi

Peranan media massa juga amat penting dalam membendung masalah buli di kalang…

Recommendations by outbrain